Lost Finali - Söyleşi

...ve Lost 6 sezon sonunda acısıyla tatlısıyla bitti. Arkasından da bize mail ortamında şöyle bir söyleşi yapma imkanı vermiş oldu. Tüm Lostie'lere hayırlı olsun.

Tılsım : Lost'un sonu tatmin edici miydi yoksa fos mı çıktı?

Renaissance : Hakikaten o kadar sorunun ve gizemin cevabını vermek konusunda fos çıktı. Ama dramatik yapısı harika bir finaldi. Yani sorulara, cevaplara, gizemlere takılmazsan çok duygu yüklü, heyecanlı ve sürükleyici bir final oldu. Tam tamına bir 'veda' gibiydi yani.
Bitince bayağ hüzünlendim. Farkında olmadan duygusal bir bağ oluşmuş Lost’la aramızda.
İlk bölümlerden görüntüler falan vardı. Oyuncular baya gençmiş. Düşünsene 6 sene önceki bölümler. Tipleri bile değişmiş insanların. E ne de olsa elimizde büyüdü keratalar :)

Nitekim ne kadar saçmalıkları, kurgu hataları, mantık hataları olursa olsun güzel veda etti Lost. Bundan 50 sene sonra bile bir efsane olarak hatırlanacağına eminim.
Star Wars gibi bir şey oldu artık.

Tılsım : Blogları falan inceledim ben de meraktan. Herkes hayal kırıklığı diyor üstüne basa basa. Hatta dünya tv tarihinin en büyük fiyasko finali falan yazanlar olmuş. Hatta senelerimize yazık diyorlar vs vs...
Bir de senın dedigin gibi duygusal olarak cok yerinde ama hani bir sürü bağlantı vs bekleyen için hüsran diyen bir kesim var.
Genel olarak begenilmemiş ama. Dünya basınının ortak görüşü bu yönde.

Renaissance : Fiyasko çok ağır olur. İnsanlar diziye kendilerini o kadar kaptırmışlar ki hayatın anlamını falan bulacaklarını sanıyorlar. Normal bir dizi aslında. Ama kurgusuyla ve yapısıyla dizi tarihinde çığır açtı işte.
6 sezon boyunca sıkıldığımız bölümler de olsa yarattığı gizem, komplo teorileri, duygusallıkları vs vs. hiç bir dizide göremediğimiz şeyler. O yüzden çok ağır eleştirilmemesi lazım.
Kendine göre bir mantığı var. Bir çok kişi tatmin olmadı elbette.
Çünkü insanlar yanlış bir şekilde son bölümde tek tek tüm soruların cevaplarının anlatılacağını düşünüyordu. Sanki bir öğretmen öğrencisini karşısına oturtmuş ve tüm sorularını cevaplıyor gibi bir final mizanseni beklendi. Bunu yapsaydı hiç tadı kalmazdı.
Zaten içinde bıraktığı cevapsız sorular ve ilgi çekici gizemi onu efsane yaptı ve bundan sonra da yapacak.

Sonuçta ben de tatmin olmadım verilen cevaplardan.
Ama çok keyif aldım izlemekten.
Garip bir çelişki ama öyle.
Emin ol o diziyi seven tüm insanlar ne kadar kötü şey söyleseler de benim hissettiğimi hissetmiştir.

Tılsım : Bunları blog'da da kaleme almalısın bence :)

...ve işte kaleme alınmış halini okudunuz. :)

Başka bir söyleşi de görüşmek üzere.



Related Posts with Thumbnails

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
baglantilar.net oyunlar Zirve100 Site istatistikleri
Zirve100 Toplist