DÜĞÜNE KİMLERİ DAVET ETMELİ? DAVETLİ LİSTESİ NASIL AZALTILIR?

Başınızı ellerinizin arasına almış kara kara davetli listesini nasıl azaltırım? Kuzenimi çağıracak mıyım? arkadaşımı listeden çıkaracak mıyım? diye düşünüyor fakat bunun nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız, işte size yardımcı olacak bir kaç öneri...




MASRAFLAR KİME AİT
Düğün masraflarını kim karşılıyor? veya bu maliyetlere yardımcı olan gelin ve damat dışında başkaları  var mı?
Masrafları karşılayan taraf eğer gelinin ailesi o zaman istedikleri kişiyi davet etmeye hakları  vardır. Bu ne yazık ki bir gerçek. Eğer masraflar iki taraf arasında ortak ve eşit olarak paylaşılıyorsa o zaman her iki taraf da eşit sayıda kişiyi davet edebilecek demektir. Kız tarafı erkek tarafı farketmez. Düğüne kaç kişi davet edeceğinizi belirleyin ve her ne olursa olsun belirlediğiniz bu sayıya sadık kalın.

BÜYÜKTEN BAŞLAMAK
Bir diğer düşünce ise, düğününüze çağırabileceğiniz herkesi bir listeye yazarak, bir "rüya liste" oluşturmak ve sonrasında bütçenize uygun sayıya gelene kadar yavaş yavaş listeden eleme yapmak. Bu yöntemde oldukça işe yarıyor.

ÖNCELİKLERİNİZİ BELİRLEYİN
Hangisi daha önemli: Düğünün konsepti mi yoksa davetlilerin sayısı mı? Eğer küçük, samimi, sıkıfıkı veya lüks bir tören istiyorsanız 200 kişiyi davet etmek pek anlamlı olmayabilir. Bu yüzden gerçekçi bir hayal kurun ve hangisinin sizin için öncelikli olduğunu belirleyin.

SUÇLULUK DUYGUSUNU BİR KENARA BIRAKIN

10 yıldır görmediğiniz eski bir arkadaşınızı düğününüze çağırmak akıllıca bir iş değildir. Düğün töreni bu anı sevdiklerinizle paylaşacağınız bir an olmalı. Her ne kadar bir zamanlar okulda aynı sırayı paylaşmış olsanızda, eğer o arkadaşınız artık hayatınızda yok ise onu çağırmak için bir mecburiyet hissetmeyin. Aksi halde sizi her gün işe götüren sevimli servis şoförünü de çağırmak zorunda kalabilirsiniz :)

ÇOCUKLARI DAVET ETMEYİN
Çoğunlukla bu zor verilen bir karardır. Ama kulağa oldukça mantıklı geliyor. Eğer sadece yetişkinlerin davet edileceği bir tören istiyorsanız davetiyelere direkt çağırmak istediğiniz insanların isimlerini yazın. (ERGİN AİLESİ yerine Sn.Necla Ergin ve Sn.Mehmet Ergin gibi). Buna rağmen sizi arayıp çocuklarını getirip getiremeyeceğini sorgulayanlar olursa onlara, törene normal şartlarda sadece yetişkinlerin davetli olduğunu fakat onların çocuklarını getirmesinin sizin bir problem yaratmayacağını söyleyebilirsiniz. Göreceksiniz sizi bunun için arayan kişilerinin büyük bir çoğunluğunu çocuklarını getirmemenin bir yolunu bulacaktır!

MİSAFİRLERİNİZİN YERLERİNİ ÖNCEDEN BELİRLEYİN
Törenin yapılacağı yerin bir krokisini çıkarın ve misafirlerinizin nereye hangi konuma ve kimin yanına oturacağını önceden belirleyin. Yer sayısına ve oturma planına göre çağırıp çağırmayacağınız kişiler kafanızda daha net belirebilir. Oturup yazıp çizmek bunun için en etkili yöntemdir.
Ayrıca dans etmeyi sevenleri dans pistine yakın oturtmayı ihmal etmeyin. Böylelikle zamanı geldiğinde dans etmeye hazır bir kalabalık oluşturmuş olursunuz.


Related Posts with Thumbnails

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
baglantilar.net oyunlar Zirve100 Site istatistikleri
Zirve100 Toplist