Balayı Önerileri

Maldivler
Hint Okyanusu’ nun karşısında inci gibi dizilen büyülü görüntüsüyle bir mercan adası olan Maldiv Cumhuriyeti 90.000 km2 denizle kaplı çok güzel bir tropik adadır. 26 mercan ada, adaların çevresini halka şeklinde kuşatmıştır ki bu Maldiv‘e cennet görünümü kazandırır. Bu adalar kuzeyden güneye 820 km lik bir alana uzanırlar. Genişlikleri 130 km , denizden yüksekliği 6 f. aşmaz. 201 adada yerleşim vardır. Geri kalan 86 ada turistik ve ıssız adalarda balıkçılık ve tarımsal faaliyetler görülür. Zamanın ağır geçtiği Maldiv de hemen hemen her mevsim
balayı için uygun ve özel zamanlar bulabilirsiniz. Dalgaların yumuşak ritmi, palmiyelerin altında yüzmek, deniz meltemi, manzaranın ve boğazın tadını işiteceksiniz Maldiv de. Başkent Male ticaret, iş, sağlık, eğitim ve siyasetin merkezidir. Şehrin temizliği,camileri,pazarları ve labirenti andıran sokakları ile kendine has bir güzelliği vardır.Şehirde görülmesi gereken önemli yerlerden biri olan Ulusal Müze’de sultanların sahip olduğu eşyalar ve arkeolojik keşifler sergilenmektedir.Müzenin yanında Sultan Park ve Beyaz İslam Merkezi & Grand Friday Camii bulunuyor.
İklim:
Yıllık ortalama sıcaklık 24 – 33 derecedir. Yüksek rutubet görülür ancak deniz meltemleri bu oranları düşürür. Kuzeydoğu musonları Aralık – Mart aylarında kuraklıklara neden olur. Nisan – Ekim ayları arasında da güneybatı musonları yağmura neden olur. Ortalama yıllık yağış miktarı kuzeyde 2.540 mm , güneyde 3.810 mm dir


Gece Hayatı:
Adalar tamamen sakin yaşam tarzı üzerine kurulu olduğundan ve herbirinin üzerinde farklı tek bir turistik tesis bulunduğu için çılgın bir gece hayatı yoktur. Tesislerdeki münferit organizasyonlar ve barlarındaki canlı müziklerle sabahlara kadar eğlenebilirsiniz.

Alışveriş:
Maldivlerde, gerek başkent gerek diğer adalarda yerel ürünleri satan dükkanlar bulmak mümkün. Tabii pazarlık etmeyi de unutmamak lazım. Bazen fiyat sıkı pazarlıkla yarıdan fazla azalabiliyor. Maskelerden, balık şekilli çerçevelere birçok şey dikkatinizi çekebilir.



Bali
17 bin adadan oluşan Endonezya'nın en ünlü adası Bali. Volkanik yapısı, el değmemiş tropik ormanları ve karlı dağlarıyla kontrastlardan oluşan bir güzelliğe sahip. Hindu kökenli misafir perver yöre halkı binbir çeşit el sanatları ve her damağa uygun yemek olanakları ile Bali adası balayı çiftleri için en ideal olanakları sunmaktadır. Küçük Sunda Adalarına bağlı olan Bali Adaları, Endonezya'nın en çok turist çeken adasıdır. "Tanrıların Adası" adı ile bilinen adada çok sayıda tapınaklar, heykeller ve birçok eser vardır. Adanın her alanına ada halkının inancı olan Hinduizmin etkisinin görmek mümkün.Bali adasının en büyük kenti Denpasar'dır. Denpasar ve çevresinde 10 binden fazla tapınak ve bir çok yanardağ vardır. Keşfedilmeyi bekleyen yeşil bir doğa, Bali Adasını meşhur eden bembeyaz kumları ve masmavi denizi... Yanardağların eteklerinde taraçalı bir şekilde bulunan pirinç tarlalarının görünüşü ve neredeyse yılın her günü yaz mevsimi yaşayan iklimi sayesinde Bali Adası her zaman gözde... Büyüleyici manzaraları kadar ışıltılı yaşama sanatı ile de balayı çiftleri için ideal bir yer. Burada hayata karışanlar her an gördükleriyle kendilerini rüyada sanıyorlar. Gölgeli ormanlar, el doku­ması kumaşlar ve işlemeli sari'ler, rengarenk uçurt­malar, tahta oyma işlemeler, gündelik hayatın bir par­çası olan renkli ayinler, her an karşınıza çıkan muhteşem tapınaklar...

İklim:
Kasım'dan Mayıs'a kadar olan yaz aylarında sıcaklık 27-35 C arasında değişiyor. Kışın ise sıcaklık 18-25 derece arasındadır. Her mevsim yağmur görülür.

Gece hayatı:
Lombok ve özellikle Bali Adalarında kurulan lüks oteller, beraberinde bir çok bar disko gece kulübü ve restoranında burada açılmasını sağlamıştır ve bu da, Endonezya'yı 24 saat süren bir eğlence kültürü ile yaşayan bir ülke halini almasına neden olmuştur. Hinduizm inançları sayesinde yılın neredeyse her gününü özel bir gün olarak ilan etmeleri, beraberinde renkli kıyafetler, eğlenceli dakikalar ve özel dansların yarattığı eğlenceyi getirmiştir. Yöre halkından bu dansın inceliklerini öğrenip çok eğlenceli dakikalar yaşayabilirsiniz.

Alışveriş:
Alışveriş adına Endonezya da en çok rastlayacağınız şey; ada halkının yapmış olduğu ürünler olacaktır. Bu ürünler çeşitli yöreler göre değişiyor. Mesela; Bali adaları, tahta oymacılığı ile dünyaca meşhur olmuştur. Ubud, bölgesinde ise, sanat eserleri ve tablo satın alabilirsiniz.


Dubai
Birleşik Arap Emirliklerinin yedi emirliğinden biri olan Dubai; doğu ile batı, eski ile yeni, modern şehir yaşamı ile çöl yaşamı arasındaki karşıtlıkları birarada kucaklayabileceğiniz heyecan verici bir tatil mekanı. Nesiller boyu süregelen nezaket ve misafirperverlik geleneği de cabası. Dubai'nin tertemiz ve güvenli sokakları, insanlarının sıcaklığı ve misafirperverliği ile herkese sunabileceği güzellikleri var. İster kalabalıklardan uzak deniz ve güneşle buluşacağınız dinlendirici bir tatil isteyin, ister yeni ve heyecan verici deneyimler peşinde olun Dubai sizin için ideal bir gezi mekanı olacak. Modern spor tesislerinden, alışveriş merkezlerine, son derece şık restoranlardan eğlence merkezlerine çeşitli
olanaklarıyla her türlü ihtiyacınıza cevap verecek.

İklim:
Tropikal bir iklime sahiptir. Hava sıcaklığı kışın 25 C ile 30 C arasında yaşanırken yazın ise 48 C'ye çıkmaktadır.

Gece Hayatı:
Otellerde alkol servisi olup, gece hayatı ile de çok ünlü olduğu için kaliteli barlar, gece kulüpleri de mevcuttur.

Alışveriş:
Her yıl düzenlenen Dubai Alışveriş Festivali, çekilişler, şovlar, promosyonlar ve dünyanın en düşük fiyatlarından bazıları ile hızla uluslararası çapta tanınan bir festival olmuştur. Dubai’nin tüm alanı dünyanın dört bir yanından gelen elişleri, kıyafetler, yiyecek, kap kacak gibi satın alabileceğiniz birçok ürün bulunan farklı ülke standlarından oluşmuş Global Köy'e tahsis edilir.

Küba
110 bin kilometrekarelik yüzölçümüyle, 11 milyon insana ev sahipliği yapan Küba, Kristof Kolomb’un günlüğünden dökülen satırlarla ‘Bir insan gözünün görebileceği en güzel yer.’ Florida’dan sadece 180 kilometre uzakta olan bu ülke, dünyada son kalan dört sosyalist devletten biri olarak, süper güç Amerika’ya hala direnmekte... Sancılar içinde ve büyük bir değişimin şafağında…Ziyaret edin, mutlaka seveceksiniz. Görsel malzeme açısından, bir fotoğrafçı için en tahrik edici yerlerden biri Küba. Her köşede deklanşörlük bir sürpriz gizliyor. Başta Avrupa’dan gelen göçmenlerin, ardından köleliğin kaldırıldığı 1886’ya kadar Afrika’dan getirilen zencilerin kızılderililerle karışmasından etnik bir mozaik ortaya çıkmış. Sokaklar renk cümbüşü, Fellini filmlerinden fırlayıp soluğu bu ülkede almış insanlar dolaşıyor ortalıkta.

İklim:
Ülkede subtropik iklim hakimdir. Yıllık ortalama sıcaklık 26 C º . Ocak ayıyla ağustos ayındaki sıcaklık arasında az bir fark vardır. Küba'da haziran-ekim arasında görülen ve saatte 265 km'lik bir hıza ulaşan kasırgalara rastlanır. Mayıs-ekim arası yağışlı mevsim, kasım-nisan arası kuru mevsim görülür. Yazın ortalama sıcaklık. 27.4 C º Ortalama Sıcaklık: 22.2 C º


Gece Hayatı:
Dünyaya ün salmış, danslardan, figürlerden ve bu figürlerin Küba’da ortaya çıkışlarından bahsederek herhalde Küba’da eğlence hayatı için fazlasıyla ipucu vermiş bulunuyoruz. Küba’da insanlar sokaklarda, gece kulüplerinde her yerde eğlenir. Her yerden yükselen davul sesleri, müzik ritimleri ile Küba'nın, her saat her dakika eğlenen bir ülke olduğu söylenebilir. Küba’da gece hayatının bu kadar yoğun olmasının bir nedeni de yerel içkileri olan rom’a olan düşkünlükleri de olabilir.

Alışveriş:
Küba’dan rom ve puro alabilirsiniz. Özellikle puroyu devlete ait dükkanlardan satın alın. Sokaktakiler çok ucuz olmalarına rağmen genelde kötü çıkıyor. Ayrıca soluğu karakolda alma riskiniz var. Ülkeden ayrılırken el çantanızda veya valizinizde bulunan puroların mutlaka faturası olması lazım. Yoksa el konuluyor. Havana’da Real Fuerza kalesinin yanında, Varadero’da ise Copellia’da açık hava pazarları var. Beş euro ahşap heykel, on euro tişört, bir euro anahtarlıklar ve diğer hediyelik eşyaları alabilirsiniz.

Related Posts with Thumbnails

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
baglantilar.net oyunlar Zirve100 Site istatistikleri
Zirve100 Toplist